Gheldof Guy

Ventilatie

Mechanische, natuurlijke of gecombineerde ventilatie?

Uw woning verdient de beste ventilatie

Kom gerust langs met de plannen van uw huis. Wij helpen u om de ideale ventilatie uit te tekenen. Dat kan met behulp van natuurlijke ventilatie die via roosters de lucht af- en aanvoert. Maar vaak geeft een mechanische ventilatie een beter resultaat voor de vochtige ruimtes van het huis: badkamer, toilet en keuken.


Ventilatie in badkamers

Ventilatie, zeker in badkamers, is essentieel voor het afvoeren van vocht of lucht. Bovendien is ventilatie bij nieuwbouw of herbouw wettelijk verplicht. Een natuurlijke ventilatie met behulp van ventilatieroosters is voor een badkamer meestal onvoldoende. Condensatie zet zich af op koude plekken en zorgt op termijn voor schimmelvorming.


Zelf plaatsen of overlaten aan specialisten

De installatie kan je mits enige technische kennis vaak zelf doen, maar je kan het ook aan Gheldof Guy overlaten. We verzorgen analyse en plaatsing in de regio's Oost -en West-vlaanderen, Vlaams Brabant en Antwerpen. Gheldof Guy werkt vooral met ventilatiesystemen van de merken Renson, Zehnder (Stork air), DencoHappel (Gea-happel) en Vallox, die een ideale prijs- kwaliteitsverhouding garanderen.


Ventilatienormen

Het ventileren van de badkamer is zowel bij nieuwbouw als herbouw wettelijk verplicht. Je kan kiezen tussen mechanische ventilatie (al dan niet met afzuigventilator in de badkamer) of natuurlijke ventilatie middels ventilatieroosters, zolang het ventilatiesysteem maar aan de opgelegde ventilatienormen voldoet. De berekening moet dus uiterst precies gebeuren, dat laat je dus best over aan een specialist.


Installatie van ventilatie zonder zorgen

De installatie van een systeem voor ventilatie is een complexe materie. Een ventilatiesysteem moet namelijk een welbepaalde hoeveelheid lucht aan- en afvoeren en daarnaast zijn er nog een aantal specifieke ventilatie eisen die je bij nieuwbouw en herbouw verplicht bent om te volgen. Een ventilatiesysteem dat niet correct geplaatst werd of niet het juiste debiet behaalt, heeft immers geen zin. Ga dus niet ongeïnformeerd zelf aan de slag, maar doe beroep op een expert.
Gheldof Guy houdt zich al jaren bezig met de installatie van mechanische ventilatiesystemen. Hiervoor beperken we ons niet tot ventilatie voor de ganse woning, maar kunnen bijvoorbeeld ook in een bestaande badkamer de mogelijkheden tot ventilatie bekijken. Bij elk project wordt eerst een berekening gemaakt, waarna alle leidingen, kanalen en toestellen vakkundig geplaatst worden door een professioneel ventilatie installateur. Vervolgens wordt alles grondig gecontroleerd alvorens het ventilatiesysteem in werking gesteld wordt.


Het onderhoud van je ventilatiesysteem

Ventileren met mechanische ventilatiesystemen houdt in dat er toestellen zijn die af en toe aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit onderhoud omvat eenvoudige zaken die door de eigenaar zelf uitgevoerd kunnen worden (filters die vervangen moeten worden) tot een grondig onderhoud door een gespecialiseerde firma. Zeker bij een ventilatiesysteem met warmterecuperatie is het belangrijk om het onderhoud stipt uit te voeren zodat het systeem een optimale prestatie kan blijven leveren, niet alleen wat de warmterecuperatie betreft maar vooral voor het behoud van een gezond binnenklimaat. Hiervoor werken we samen met de firma's Renson, Stork air, GEA-happel en Vallox.
Ben je op zoek naar een specialist voor de installatie van ventilatie in jouw woning? Doe dan beroep op installateur Gheldof Guy en ontdek welke voordelen een optimaal geplaatst ventilatiesysteem je kan bieden!